Projekt unijny

Tytuł projektu:

Rozszerzenie i dywersyfikacja działalności, zwiększenie konkurencyjności i innowacyjności firmy poprzez wprowadzenie nowych usług i pozyskiwanie nowych klientów. Wzmocnienie odporności na kryzysy dzięki zielonej transformacji oraz zastosowaniu nowoczesnych technologii cyfrowych, podnoszenie kompetencji pracowników oraz świadczenie usług doradczych w zakresie dywersyfikacji. Dostosowanie do aktualnych trendów i potrzeb rynku. Projekt realizowany na terenie województwa kujawsko-pomorskim

Informacja o dofinansowaniu:

Projekt realizowany przy wsparciu finansowym z Unii Europejskiej w ramach Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności.

Opis zadań i działań: Projekt obejmuje uruchomienie linii produkcyjnej lodów w pudełkach i na patyku, stworzenie mobilnego punktu gastronomicznego ze strefą chill-out, wprowadzenie usługi wynajmu rowerów elektrycznych, wdrożenie cyfryzacji procesów, szkolenia pracowników oraz doradztwo strategiczne.

Grupy docelowe: Klienci indywidualni i hurtowi, turyści, lokalna społeczność, odbiorcy usług rekreacyjnych i gastronomicznych.

Cele projektu: Dywersyfikacja działalności, pozyskanie nowych rynków, unowocześnienie bazy technologicznej, zwiększenie odporności firmy na sytuacje kryzysowe.

Efekty i rezultaty: Nowe produkty i usługi, wzrost przychodów, rozszerzenie grona odbiorców, poprawa konkurencyjności, rozwój kompetencji zespołu i wdrożenie innowacyjnych rozwiązań cyfrowych.

Wartość projektu netto: 539 852.00 PLN

Wysokość wkładu Funduszy Europejskich: 485 866.80 PLN